onsdag 10 juli 2013

Onsdag hemma i byn

Minne över WWII och Port-en-Bessin
Idag hade vi beslutat att stanna vid vårt område och bara slappa vid poolen. Vädret här i Normandie är dock en smula lynnigt och ändras snabbt så vid frukost skedde lite omkast av våra planer. Istället för 25 grader och skinande sol som var lovat blev vädret 17 grader, rejält blåsigt och molnigt. Dock lovade vädrets dyrkare att eftermiddagen skulle bli bättre så vi tog en tur "by foot" till Port-en-Bessin för lite butiksstrosande och inköp av cider från Normandie och kanske en Calvados eller två.
Utsikt mot Port-en-Bessin hamn

Tre vindpinade familjemedlemmar

Lokalt tillverkad äpplecider
Vi provade lite cider i byn och köpte på måfå en äpplecider från en lokal odlare Christian Drouin. Efter en närmast ceremoniell ciderprovning på vår uteplats, alla fyra, vattnade vi buskarna med innehållet. Vi får nog ha lite guidance när det gäller denna form av dryck och frångå vårt normala urvalsystem - snyggast flaska vinner. Den smakade s-k-i-t.

Eftermiddagen lystes upp av solen och vi vandrade ner till poolen där vi spenderade ett par timmar med att sola, bada och läsa bok. Under kvällen provade vi lite olika "bonnaviner" (förlåt, på rikssvenska bondviner eller billiga lantviner) och Pernillas flaska vann mest gehör. Grattis till vinsten! Imorgon blir det en ny vinprovning, fast nu med roséviner istället. Vem hejar på Henrik?

Elias kallar sig "Boss" så Hannes fick bära badprylarna till poolen.

Två konkurrenter i vintävlingen

Vinnare av vinprovningen
Imorgon skall det tillfälligt bli lite sämre väder och då skall vi besöka Omaha Beach samt Amerikanska kyrkogården. Sen blir det nog en ny ciderrunda också.

3 kommentarer:

mormor sa...

Ser ut som om Ni lever ett riktigt semesterliv! Skönt va?

mormor sa...

Ser ut som om Ni lever ett riktigt semesterliv! Skönt va?

mamma/Ulla sa...

Verkar vara en riktigt intressant resa. Pappa/Christer hade älskat Normandie, historien och vinet. Jag tar även med badet. Ha det fortsatt bra kram till er alla