lördag 6 juli 2013

Normandie

Nu är vi äntligen här, Port en Bassin i norra Frankrike. Resan gick genom Tyskland, Belgien och Frankrike och var totalt 1450km lång. En, med facit i hand, lite jobbig bilresa.
Vårt lilla radhus

Området från vårt hus

Pernilla och barnen premiärbadar
Men vi har varit med om mycket; kinesiska tyskar, hotell som inte hade rum till oss trots bokning, köer, galna tyskar, sura fransoser och vägtullar (usch till det sista).

Nu har vi dock checkat in i vårt radhus som är jättefint och som ligger ett stenkast från havet och invasionsområdet vid Omaha Beach. Utsikten är fantastisk och vi har tillgång till två pooler, båda tempererade till 25-28 grader. Solen skiner och uteplatsen ligger mot solnedgången, inte den heller att förakta just nu.

Imorgon är det bad, lite mer bad och ännu mer bad. Inga bilturer mer än till vårt lokala franska ICA. Dessvärre är mobiltäckningen lika dålig som fransmännen på vårt lokala ICA är otrevliga så kommunikationen lär bli sporadisk.

Hörs snart igen.....

3 kommentarer:

mormor sa...

Ser härligt ut. Det är väl allmänt känt att fransmän är sura. Finns nog annat som kan kompensera det.

Annika sa...

Kanske vi har haft tur men vi har inte stött på några sura fransoser. Ialla fall inte någon som är surare än vad någon från någon annan nationalitet kan vara...Hoppas ni får en fortsatt trevlig och härlig semester!

Lotta sa...

Hoppas att vinet är gott i alla fall... :)