söndag 30 mars 2014

Sommartid!

Vi har shoppat!

Mellis

Bloggerskan, tro det eller ej!!

Skriver önskelista!

Världens bästa brorsa!


Staket och grind!
Jaha, då var vi där igen, söndag kväll. Vilken underbar helg vi har haft, oj vad vi har njutit, vilken värme, sol och vilken energi vi har fått! Nu börjar vardagsångesten krypa över oss igen! Skola! Jobb! Prov! Ekorrhjul! Äsch, det är okej det med, men inte som helgen, denna underbara helg! Man ska hinna med en massa på två dagar, man hinner hälften om man har tur, önskar att man hade en dag till, bara en enda dag, tänk vad mycket extra vi skulle hinna med då! Ni vet det där, ringa vännerna och prata bort en halvtimme, läsa ett par sidor i boken som man aldrig kommer igenom, köpa de där blommorna till uterummet som jag har pratat om nu i flera veckor, ja ni vet........

Men vi har ju ändå hunnit med så himla mycket! I lördags var Elias och Henrik med Anton och Johan på bio. Pojkarna ville gå, det var 15-års gräns så deras pappor fick offra sig och gå med! Så det blev hamburgare, bio, popcorn och killfilm, härligt! Jag och Hannes var på nödvändig shoppingtur. Vet inte vad som har hänt, men han har skjutit i höjden nu på slutet av vintern, alla byxor slutade plötsligt en bit upp på benet! Såg väl inte helt fram emot denna shoppingtur, såg framför mig en suckande 8-åring, men icke! Han gick in för det med full energi, var själv med och valde ut vad han tyckte om, provade med entusiasm och sa saker som "mamma, det här var roligt", "mamma, den här tröjan vill jag prova", "mamma, det är roligt att handla nya kläder"!!! Väl hemma plockade han upp allt han hade handlat, klippte av prislappar, vek själv ihop kläderna och stoppade ner i sina lådor (!!!!!) och bytte om till nya byxor och tröja och dessa har han sedan levt i hela helgen. På kvällen släckte vi ner för Earth hour, tog fram spel (Den försvunna diamanten) och satt i uterummet till halv tio och bara var tillsammans. Kvalitetstid!!!

Idag har vi arbetat i trädgården! Hannes smet iväg till sin kompis F, men vi andra har arbetat för fullt. Henrik bygger staket och grind, jag har rensat bort en massa gräs och löv och Elias har hjälp till plus att han har gjort lite läxor. Han längtar verkligen till Påsklovet, det kan jag förstå. I nästa vecka har han ytterligare ett Nationellt Prov i Svenska, sen är det två till i SO innan påsklovet. Ett välförtjänt påsklov måste jag säga. Han har också sålt lite kläder inför sin skolresa och planerat lite för sin födelsedag (nej, den är inte förrän i maj, jag vet....)!!! Vi har också haft farmor/farfar och mormor/morfar här på fika idag, mysigt!

Nu ska vi landa i soffan alla fyra och titta på tv (Mästarnas Mästare)!
Ja och så har vi ju Sommartid!!!! Klockan är över 19 och det är fortfarande ljust ute! Det finns hopp om en vår och sommar även 2014!!!!! Det ser vi fram emot! Jätte, jätte, jätte mycket!

Kram! Kram!



1 kommentar:

mormor och morfar sa...

Tack för allt du skriver om. Kul att läsa. Som sagt var. Snart är det påsk för Er och lite ledighet.