söndag 9 mars 2014

Att ha en helg som doftar vår!

Premiärfika i uterummet!!!

Lite fix och trix för att göra hemma lite mer personligt

Bandy i vårsolen


Elias är målis


Hannes spelar bandy
Vilken underbar vår helg vi har! Solen skiner, värmer upp allt, kroppen, huset, uterummet, humöret, ja allt!!! Kan inte annat än vara tacksam för allt ljus som vi så väl behöver just nu efter en lång och mörk vinter. Visst kan det vara jobbigt med snö på vintern, men det lyser ju upp lite och snö har vi ju inte varit bortskämda med direkt den här vintern.

Stackars Elias har dragit på sig en förkylning som kom lagom till när skolan slutade i fredags så han har försökt att ta det så lugnt det bara går den här helgen. Vi får hoppas att han snart mår lite bättre!

Igår tillbringade vi några timmar på Baltiska Hallen för att titta på Cheerleading, DM. Kusin Felicia skulle vara med, men hon har tyvärr skadat sig, men laget var med och de var väldigt duktiga. Förstår inte hur de vågar kasta varandra upp i luften på det där sättet, men så är ju jag inte 15 år heller, kan ju bero på det, vem vet?! Imponerade blev vi i alla fall, även om Elias efter en stund sa "alltså, jag förstår inte riktigt den här sporten"! Hannes tyckte det roligaste på hela uppvisningen var pausen då han fick springa med Selma, men vi tyckte alla tre att det var roligt att få se vad kusinen egentligen sysslar med, med tanke på alla timmar hon tillbringar i träningslokalen! Att vi sen fick middag hemma hos mormor och morfar efteråt gjorde ju inte saken sämre, tack snälla!

Blev sen en lugn Mellokväll hemma där jag trodde att Ace Wilder skulle vinna, och det gjorde hon ju, nästan..........

Idag har vi köpt nya gympaskor till Hannes, en bandyklubba och några bandybollar. Elias skulle också köpa nya gymnastikskor, men han kunde inte hitta några han tyckte om (engagemanget var heller inte så stort, så jag lade snabbt ner projektet så får han dras med sina vinterskor ett par veckor ytterligare). Sen hämtade vi kompis L på vägen tillbaka, sen stack de till bandyplanen och som världens bästa mamma (??!!) gick jag hem och gjorde muffins till dem!!!! Mammigt värre!!!! Så när de var trötta och fulla med frisk luft och massor av sol kom de hem och så premiärfikade vi i uterummet för den här våren! Underbart!!!

Henrik har arbetat på Hem och Villa mässan hela helgen. Jag hade väldigt gärna gått dit och strosat runt lite, men barnen kände inte för det, inte deras grej liksom, så det blev tyvärr inget av för min del. Trist, hade varit roligt att se om där fanns något fint till uterummet. Snart får vi förhoppningsvis upp rullgardiner och lameller där ute så man kan piffa till det lite med växter och annat som gör det lite mysigt.

Nu hoppas jag att ni får en riktigt trevlig vecka. En dryg månad kvar till påsk, härligt! Påsk är en skön helg på något sätt, vår, glada färgen och lite extra ledigt!

Kram Kram!!

1 kommentar:

mormor och morfar sa...

En mycket trevlig berättelse. Tack. Härliga bilder också.