torsdag 7 augusti 2014

Vinprovning och bad

Idag kände vi för en utflykt och eftersom jag tjatat om vingårdar sedan vi bokade resan så fick det bli vingårdsbesök. Valpolicella var egentligen önskemålet men eftersom vägarna här nere är som de är så bestämde vi oss för att hitta något lokalt, mysigt och med goda viner.

Paladin vingård.
Med lite efterforskningar så hittade vi en vingård inte allt för långt bort med prisbelönta viner. Utanför Portegruero låg Paladin, ett riktigt mysigt litet ställe med viner och oljor (typ olivoljor och så vidare). Den lilla gården visade sig vara ganska stor och efter lite vinprovning åkte vi därifrån med ett antal lådor.
Fina omgivningar.
 
Hannes var mycket intresserad av allt vin.
 
Hur mycket kan man prova (och köra samtidigt) undrar denne filur.
 
Det blev en liten tur bland rankorna också.
 
Vindruvor i klasar.
 
Fantastiskt vackert.
Efter vingårdsbesöket så började magen sukta efter lite lunch. Så det blev Ciabatta med Proscutti och lite ost samt honungsmelon. Attans vad melonen är god här nere. Och parmaskinkan kostar nästan inget så det är bara att trycka i sig.
Lunch á la Italia
Nåja, må hända att italienarna tycker att sommaren 2014 är den sämsta på länge. Vi lider inte utan tycker att 33-34 grader och sol är helt okej. Så när vi smält maten blev det bad, lite mer bad och ännu mer bad.
Pernilla flyter omkring i poolen.

Bus med barnen i poolen.

Snyggast i poolen (om jag får säga det själv).

Lite kortspel förnöjer, här Svarte Petter.

Kast med en Elias.

Kast med en Hannes.

Lika som bär?

Åsså lite strand naturligtvis.
På kvällen hade vi bokat bord på restaurang för att fira vår bröllopsdag. Vi firar 15 årig bröllopsdag idag och vad kunde då vara mer passande. God middag och trevligt sällskap med barnen och min bästa hustru. Tack för dessa 15 åren. Ser med glädje fram emot nästa 15......

Efter middagen blev det den lokala marknaden (och mer vinprovning, mer vin...), lite glass och espresso.

 Imorgon är det vår sista dag här nere innan avfärd hemåt. Så det blir både strand, pool, Chiabatta, Proscutti och pasta imorgon (och lite vin förstås). :-)

Soliga hälsningar........






1 kommentar:

mormor och morfar sa...

Välkomna hem. Vi väntar med alla era tomater.