tisdag 5 augusti 2014

Venezia

Venedig på avstånd.
Idag tisdag var det lovat lite sämre väder. Vi bestämde oss för ett besök i Venedig och ställde klockorna på 0700 (ohyggligt tidigt). Efter lite frukost tog vi sen bilen till Punta Sabione och båten vidare därifrån till Venedig. En fantastiskt fin stad på vattnet väl värd att se. Med kineser och japaner precis överallt gjorde vi som vi brukar, improviserade. Vi drog in i gränderna, tittade på den otroligt fina arkitekturen, de mysiga caféerna, butikerna och sveptes med i omgivningarna.

Familjen direkt efter landstigning.

Kanal med Suckarnas bro i bakgrunden.

Marcusplatsen.

Mysiga gränder.
 Efter en del strosande blev det lunch och vi hittade en riktigt mysig "caffeteria" på ett litet torg inne bland alla gränder. Proscutti med Ciabatta och en öl till pappa.
Lunchdags i en av gränderna.
 Sen blev det en härlig tur med en gondol. Vår gondoljär tog oss fram i kanalerna både lugnt och försiktigt. Han berättade om diverse byggnader men vägrade sjunga "O Solo Mio". Borde vara avdrag på arvodet, eller?
Åka gondol visade sig vara en höjdare.

Utsikt från vår gondol.

Familjen Björk gondoliserar :-)

Bron utan räcken.

Suck, en bro till. Men... det är ju suckarnas bro...

Hemfärd med Venedig i bakgrunden.

Trött men nöjd. Snart både glass och bad...
En fantastiskt trevlig dag som slutade med bad i poolen, äkta italiensk glass och pizza. Imorgon blir det slapp vid stranden och kanske besök på en vingård, helt beroende på vädret. Har frågat min nyvunne vän (badvakten ni vet) om vart men kan köpa goda Amarone viner. Får knappt bada längre för han har så många och intressanta tips att komma med. Får se vad vi kan hitta. Under tiden går vi igenom de lokala vinerna från vår Supermercado varje kväll. Kanske är därför som våra näsor börjar bli röda. Trodde de var solen :-)


1 kommentar:

mormor och morfar sa...

Vilken upplevelse. Förstår att ni är nöjda och glada.