söndag 3 augusti 2014

Sol, bad och kaffe

Nu är vi på plats i Italien. Vi bor i ett "Town house" bestående av två våningar och en takterass. Standarden är hög och boendet är riktigt fräscht.
Vårt Town house, det med grön dörr.
 
Huset är långsmalt och har ett kök med vardagrum och toalett på bottenvåningen, två sovrum och toalett på andra våningen samt terrass på taket (tredje våningen). Huset är fullt utrustat (ja med italienska mått mätt) och har en uteplats på baksidan. Så vi har sol till frukost och skugga när det är som varmast.
 

Husen sedda från gaveln. Poolen ligger 30 m från huset och havet 400 meter från huset.
 Vaknade tidigt och solen värmde gott när jag tittade ut. Passade på att ta ett morgondopp innan familjen vaknade samt handlade nybakade bullar till frukost. Sen stod bad och slapp på schemat för oss alla. Det blev både bokmal och pooldopp innan ett åskoväder drog in från bergen i norr.
 
Barnen läser mycket. För varje avklarad bok väntar en belöning.
 
Ingen riktig bok, det är Optimeras inköpsplan för 2015 förklädd till bok.
 
Pernilla är en riktig bokmal.
 
Badtrion som älskar vatten.
 
Mörka moln lagom till lunch.

När väl åskovädret drog in var det dags för lite kaffe. Men här nere har de inga vanliga kaffekokare. Försökte med Melittapåse och saftbringare utan framgång. Så jag gick ner till polen och frågade badvakten på en blandning av tyska, engelska och teckenspråk hur man kokar kaffe i Italien. Med mig hade jag en aluminiumbehållare som skulle skruvas samman och jag fick inte delarna att passa ihop. Badvakten skrattade lätt och visade och förklarade hur den fungerar. Så nu är jag och badvakten världens bundisar och han tjoar och tjimmar varje gång vi kommer till poolen.

Italiensk kaffebryggare monterad.

Kaffemästaren i hus 434.

Kaffet fick med beröm godkänt. Starkt som tusan så ingen kommer sova i natt...
 
 Efter lunch provade vi stranden. Vattnet höll nog sisådär 25 eller 26 grader så det var ju inte så svårt att njuta. Alla hotell har en "private beach" där man kan låna solstolar. Vi har två solstolar som ingår i rummet. Vill vi ha vars en (dvs totalt fyra) kostar detta 17 Euro per dag. Det blir att turas om....

Stranden är lång och vattnet är varmt.
Ikväll har vi käkat pizza och druckit lokalproducerat rosévin och lagt upp planerna inför de kommande dagarna. Dessutom har Pernilla gått på WiFi jakt för att få igång Internet till mobilen. Som jag skrev i förra blogginslaget, här är man på 90-talet när det gäller Internet.
 
Pernilla jagar WiFi signal.





1 kommentar:

mormor och morfar sa...

Trevligt, som vanligt. Vi läser och roas.