söndag 11 maj 2014

En helg i musikens tecken!

Mormor och Morfar

Två bästisar som lirar blockflöjt!

Hannes och trummorna!

Det här har varit en helg, som så många andra, i Kulturskolan Artistens tecken! Undrar om vi inte borde bli hedersmedlemmar där så ofta som vi är där! Men oj, vad roligt det är att vara där! Underbara lärare som lägger så mycket tid på våra barn och som engagerar sig så otroligt mycket i verksamheten, det är imponerande att se!

Igår var det öppet hus på Kulturskolan och de visade upp hela sin fina verksamhet. Barnen uppträdde, vi fick höra Little Big Band där Elias spelar trumpet och Musikmix där Hannes spelar och sjunger. Sen fick vi se Balett, Discodans och Streetdance. Hannes dansar streetdance men de uppträdde inte igår, men kommer att ha stor dansuppvisning den 25 och 26 maj.

Sen var det dags att prova på lite olika instrument, vart vi än gick sa Hannes "ja, men det testade vi i skolan i veckan". Han styrde sina steg till trummorna, för dem hade de inte fått prova på i veckan. Han har hela tiden sagt att han vill spela trummor, vi har väl halvt om halvt ignorerat det och tänkt att "han glömmer nog bort det snart". Men såklart har han inte gjort det, det är ju trummor han vill spela. Vet inte riktigt hur det gick till, men nu är han i alla fall anmäld till en kurs till hösten, kanske att de inte har plats för alla barnen.........

Idag har Elias haft trumpetträning med trumkåren, Hannes har varit hos kompisar, vi har städat och tvättat och Henrik har sprungit milen medan jag har varit på gymmet och tränat. Hannes plockade undan på sitt rum kom sen ner och sa "mamma du får inte bli ledsen eller arg nu, men vet du, det blir mycket bättre när jag städar på mitt rum än när du gör det"!!! Jösses, vad ledsen jag blev över det då!!!!

Nu blir det Italiensk gryta till middag, beställning från äldsta sonen och sedan ska vi ladda inför nästa vecka. Fulltecknad som maj alltid är med tennis, dans, orkesterträning, klippning, skola, jobb, utflykt för Hannes, utvecklingssamtal för Elias, nationella prov och stort SO-prov och så ska Henrik springa Blodomloppet med jobb! Vi ska nog få även den här veckan att susa fram!

Önskar er alla en riktigt trevlig vecka!

Kram Kram!!

1 kommentar:

mormor och morfar sa...

Tack för denna veckan. Vi hörs väl igen nästa vecka också. Ett leende på läpparna har vi också när vi läst er berättelse.