onsdag 30 juli 2014

Österrike

Så var det dags att tacka för två underbara dagar i Tyskland. Hannes lät ingen annan kånka ner det nyinköpta Legot till bilen (inte ens Elias tilläts) när det var dags att packa. Resan gick sedan vidare mot Österrike och Mayrhofen. Men på vägen gjorde vi ett litet stopp i Hallein där vi besökte Saltgruvorna.

Allianz Arena i München
 Eftersom vi inte litar riktigt på Anita (vår GPS), hon vill nämligen ibland ta oss närmsta vägen och inte bästa vägen, så har vi införskaffat en karta över Europa som vi följer med i under resans gång. När vi väl kommit in i Österrike och skulle lämna motorvägen var upplösningen på kartan inte tillräcklig och vi fick helt förlita oss på Anita. Oj, oj!!! Hon tog oss över berg och genom dalar, på små vägar och genom mycket små byar. Droppen var när jag, till flertalet tyskars och österrikares stora glädje, fick springa framför bilen med kartan och jaga iväg korkade ankor som vägrade att flytta på sig. Snacka om pärs:-)
Klädda i skyddskläder på väg ner i gruvan
Först tåg långt in i gruvan. Kallt var det, bara 10 grader inne i gruvan.

Här fick vi åka rutchbana ner i gruvan. Kittlade i magen gjorde det.

 Efter besöket i saltgruvorna körde vi de två timmarna till Mayrhofen och till hotell Persal där vi skall bo. Här blev vi mötta av supertrevlig personal, av ägarinnan som personligen hälsade oss välkomna och, ja bättre service har vi nog aldrig varit med om. Och vilken fantastisk utsikt. Imorgon skall vi ta en tur i bergen och kan förhopningsvis dela med oss av lite fler trevliga bilder då.

Vårt hotell med bästa servicen någonsin, och utsikt, och luft, och mat....
 
Delar av byn från hotellet.
 
Extra vacker hustru med bergen i bakgrunden. Här träffades vi 1991.

4-rätters middag på kvällen. Spännande att prova lite nytt.

Nja, alla gillade inte soppan.

Vi har till och med ett eget bord, bara för oss och märkt med vårt namn.
 Imorgon skall vi utforska området och vandra i bergen. Skall bli spännande att se Österrike ur ett sommarperspektiv.

1 kommentar:

inga och ronni sa...

Alltså, Era äventyr. Skitroliga att läsa om. Fortsatt trevlig tur.