söndag 23 februari 2014

Att ha söndag, så där i slutet av februari!

Elias, med solen i ögonen

Vårpromenad på Ön

Söndagsfamilj

Vårblommor!!!!
Då var det åter igen söndag, vart tar tiden vägen? Önskar att jag kunde dra ut på helgen ytterligare några dagar. Att få njuta av ledigheten, solen, att få umgås med familjen, ja allt det där härliga man kan göra på helgen om man bara tar sig tid till det! Precis det har vi gjort den här helgen! Vad vi har njutit! Världens bästa Noah var här igår och hängde med barnen och det är så mysigt att ha dig här! Undrar om du hade träningsvärk idag? Hoppas att du snart kommer tillbaka och följer med på fysträningen fler gånger! Elias tyckte att det var så roligt när du var med (Hannes också, han ville absolut inte förlora mot dig och tog i extra för att springa om dig, märkte du det?!)

Slumpen tog oss till Ön idag, tanken var att gå en promenad i Västra Hamnen, men av någon anledning blev det Ön på Limhamn istället. Blåsigt var det, men sådär härligt blåsigt på något sätt! Barnen fick springa av sig och vi fick insupa lite havsluft. Henrik njöt så mycket att han direkt ville flytta dit, men jag vet inte jag......kanske när barnen flyttat ut, vem vet....?!!!

En snabbt tur på Ikea på hemvägen för att handla lådor! Släppte av Hannes hos sin bästis L sen hem för att se OS-finalen i ishockey. Stod ut en och en halv period sedan började jag och Elias att rensa i hans rum och så fint det blev! Ut med (nästan) allt Lego och så rensa på hyllorna! Lite försynt sa han sen "pappa, nu är det bara en TV som saknas i mitt rum"! Där får han nog bearbeta ett tag, men skam den som ger sig, eller hur Elias!!! Nästa helg tänkte vi ge oss på Hannes rum och se om vi kan skapa lite ordning och reda.

Nu är sportlovet slut och åter igen dags för allt det vardagliga. Dags att ta tag i skolarbete och jobb (suck). Sju veckor sedan är det påsklov och det ser vi fram emot, eller rättare sagt, vi ser fram emot Våren med stort V!!!! En vecka kvar sen är det mars, dagarna har blir längre, bara det att det är ljust när man kör hem från jobb är balsam för själen!

Hoppas att ni får en skön sista vecka i februari och nästa helg är det dags för Semla! Den första och enda i år för min del! Ska njuta! Men innan dess är det dags att ta tag i en arbetsvecka! Kram till er alla!

lördag 22 februari 2014

Att ha träningslördag!

Idag har vi världens bästa Noah här! Vi har alla fem varit på träning, jag på gymet och de andra på konditionsträning med tennisklubben. Nu har vi landat i soffan, barnen framför Playstation, Henrik framför OS och skidskytte (!!!!) och jag med en bok. Sköna, härliga lördag!!!!

fredag 21 februari 2014

Bad på Vanningen!

Idag har vi (Henrik och pojkarna) varit på Vanningen och badat. Vi och alla andra......

onsdag 19 februari 2014

Att vara igenom halva sportlovet (redan)

På tekniska med mormor och morfar


Muffinsonsdag!
Idag är det (redan onsdag) och Sportlovet rusar fram i raketfart! I måndags var barnen hos mormor och morfar och de gjorde ett uppskattat besök på Tekniska Museet i Malmö.

Igår var det farmor och farfars tur att få lite kvalitetstid med barnbarnen. Farmor, Elias och Hannes var på bio och såg filmen "Frost". Bra tyckte de alla tre!

Onsdag och (äntligen) min tur att få lite ledigt! Vi sov länge alla tre och sedan har vi haft en väldigt skön dag! Elias har haft sin kompis A här och de har "hängt" hela dagen. Lillebror har delvis "hängt" med på ett hörn, lite då och då! Hannes och jag hann med en snabbt tur till Emporia där jag köpte baddräkt (Spa i Ystad med härliga vänner hägrar om 23 dagar) och en liten "sportlovspresent" till bästa barnen (ja, eller muta om man vill....!!). Alla tre barnen åkte ut en liten stund efter lunchen, en halvtimme skulle de vara ute och kom in efter drygt en timme. Så det var nog inte helt fel att få lite frisk luft, trots allt! Bakade muffins till Mellis, hälften choklad och hälften vanilj, vad gör man inte för att få glada barn (curling, curling, curling)??!!

Nu puttrar en gryta med biff stroganoff på spisen, tvättmaskinen går för 5 gången idag och snart är det kväll igen. Önskar att jag hade haft ett par dagar till ledigt, så skönt det hade varit......

Just det, har ju bokat biljetter till DM i Cheerleading! Bästa kusinen tävlar ju och det ska bli sjukt spännande att få se henne in action! Klart att de vinner, nu när vi är där och hejar. Känn ingen press bästa Felicia!!!

Nu hoppas jag att den här förkylningskänslan jag har i kroppen inte blir mer än just en känsla.........

Kram!



söndag 16 februari 2014

Att ha en guldhelg!!!

Världens bästa lillebror!!!
Vi har ju världens guld-helg!!!! Härligt!!! Egentligen så började ju guldhelgen med att jag fick fina blommor av maken på alla hjärtans dag, tack! Sen hade ju Hannes gjort världens bästa Alla hjärtans dag kort till oss alla tre (fast han erkände att han först inte skulle ha med Elias, men sen tänkte att det var kanske inte så dumt att ta med honom i alla fall.....)! Hoppas ni kan läsa vad det står på kortet, spana även in den fina familjen som han har ritat längst ner!!!!

Igår var Elias, Hannes, jag och farmor på teater på Malmö Konserthus och såg Trollkarlen från Oz. Tanken var att vi skulle ta bussen in, men vi fastnade i den fantastiska stafetten som längdåkningstjejerna åkte igår och det gick liksom inte att slita sig. Så det fick bli till att ta bilen istället, men det var det ju värt! Heja Sverige!!! Teatern var bra, rivig musik, så vi bugar och tackar för att vi fick följa med (hade kanske varit trist för farmor att gå ensam........). Tackar även för god mat efteråt. Hoppas att ni fick igång tv:n till slut......??!!!

Idag var det ju dags för guld igen. Kombinerade os-titten med att städa och Henrik hann även med en träningsrunda. För min del fick träningen vänta tills efter stafetten. Det märktes på gymmet att jag nog inte hade varit ensam om den tanken, för när jag kom dit så var där bara två som tränade, men det fylldes på ganska så snabbt därefter. Tänk vad lite sport kan engagera, speciellt när det går så här bra! Lyssnade på sporten när jag tränade. Har ni testat att springa på löpbandet samtidigt som ni lyssnar på curling på radio? Nja, om ni inte har gjort det så är det inget jag rekommenderar er att göra, curling kan ju vara ganska så segt även när man ser det på tv, tänk då hur det är när man lyssnar på radio?! Pulsen var ganska så låg, så jag fick byta efter ett tag och lyssna på lite musik istället.

Trädgårdsprojektet just nu är att sätta staket mot lekplatsen, inte så högt, men bara för att få lite avgränsning till kommunens plantering som de inte sköter speciellt väl och som vi därför vill hålla lite på avstånd. Förhoppningsvis håller vi då även alla tistlar och allt ogräs från deras plantering borta från våra buskar. Så Henrik och pojkarna är ute och gräver och sätter ner plintar (ja Henrik gräver och barnen ser just nu ut att leka Star Wars eller något liknande). De har varit ute i flera timmar nu och med tanke på hur det blåser just nu så är det ett under att de fortfarande står upp, men de har kanske kul.....??!!!!

Nu är det dags för sportlov och med hjälp av farmor/farfar och mormor/morfar så kan Hannes vara ledig från fritids hela veckan. Vi får hoppas på fint väder så de kan vara ute lite och få lite sol!!!

Ha en fortsatt härlig helg!!!

lördag 8 februari 2014

Fågelmat

Hannes har åter igen varit kreativ och gjort en hållare för fågelmat.... Så det var bara till att köpa fågelmat och sedan hänga upp ett mjölkpaket (!!!) i trädet. Vad gör man inte för att främja barnens kreativitet?

Har haft två mysiga nattgäster i barnen Lundahls! Vi har skrattat massor och när de hade åkt hem sa Elias " det har varit superroligt"!!! Avslutade med fysträning med tennisklubben och fick veta att de i framtiden ska arbeta med: ett tennisproffs, en snickare, en programledare och en pilot. Gissa vem dom ska bli vad!