söndag 30 november 2014

Första advent

Första advent och alla stjärnorna hänger i fönstren igen. Ger en härligt varm känsla, bara snön som fattas.

Nåja denna helgen har kantats av en del pyssel. Pernilla spenderade lördagen i Lund med tjejgänget, Elias var hos bästa kusinen, Hannes på kalas på Busfabriken och jag satt på vårt tak och klurade på hur vi skulle undvika snöras på uterummet. Ja, en i det stora hela trevlig lördag.
Elias sätter ljusslinga
 På kvällen satte vi upp ljusslingor i våra fina träd. Inte visste jag att ett träd kunde stickas så mycket. Men fint blidde det....
Så här fint blev det.
 På söndagen var det konsert med trumkåren och invigning av Höllvikens adventsfirande. Tomten, som numera bytt ut sina renar mot en Segway, ledde tåget med trummare och trumpetare.
Tomten på en modern ren

Trumkåren
Elias med sin trumpet
 Väl tillbaka i värmen blev det julmusik, bakning och infravärmare. Barnen bakade tillsammans med Pernilla och det blev riktigt fina lussebullar. Jag kopplade in våra infravärmare för att konstatera att jag lyckats lösa ut de flesta av våra proppar. Tillbaka på ruta ett i det avseende.

Barn i baktag
 Efter bakningen blev det en tur in i byn för att titta på julskyltning och lyssna på julmusik. Finns det så mycket folk i en sådan här liten håla?
Hannes

1 kommentar:

mormor sa...

KUL! TREVLIGT! JÄTTEBRA!