fredag 9 augusti 2013

Stockholm

Wasa
Idag var det Stockholm som stod på agendan. Vädret var utlovat till 16 grader och regn så stranden var inte att räkna med. Högst på Elias önskelista (och därmed också på Hannes) var Wasamuséet. Sagt och gjort, vi tog bussen till Stockholm och Wasa. Här spenderade vi nästan 3½ timme med att titta, ställa miljarder frågor om var, varför och varför inte, prova på och till slut köpa ett sovenirskepp.

Efter Wasa besökte vi ett mindre museum där de bland annat ställde ut båten som kronprinsessan och prins Daniel åkte med efter sitt bröllop. Vidare åkte vi till Abba museum (som vi inte gick in på) och sen till polismuséet. På polismuséet, som är helt riktat mot barn, fick vår blivande polis och hans lillebror en inblick i hur man löser gåtor, mysterier och olika polisfall, de fick provsitta en riktig polismotorcykel och mycket mera.

Avslutningsvis åkte vi till Stockholm Central där vi mötte upp mamma som kom med tåget. Nu har vi käkat en god middag, hunnit busa och spela och snart är det John Blund som gäller. I natt slipper vi förhoppningsvis retsamma myggor i öronen. Imorgon blir det förhoppningsvis lite bad och mer Norrtälje.

Entusiastiska besökare

Henrik - kanonkillen

ABBA - bandet ingen glömmer (sikka snyggingar)

Undertext onödig

Blivande polis?

Blivande fartdåre?

Nej, det var tvärt om... :-)

Kul att leka i polisparken
 

2 kommentarer:

mamma/Ulla sa...

Ni hittar verkligen på kul saker....bland annat som att hämta Pernilla på stationen....

inga sa...

Skulle säga samma som Ulla. Ni verkar ha hittat på massor av kul grejer. Ni är jättebra på att leta upp intressanta muséer. Ha nu så kul i Norrtälje också.